Wednesday, October 29, 2008

(##)Mandi Sungai(##)

Hola...dah nak abis bulan oct baru nak update citerr terbaru...ingat aku nak update pasal uum open but pic still lagi nan ado si kie nak bg...sentap aku...so aku update citerr pasal mandi-manda kat sungai penang...aku join bebudak dari Cobra join dia org nyer aktiviti...sebenarnyer dari hari sabtu aku dah join dia org dari main bowling sampai la gi mandi ni...


check point menunggu kat petronas BBS fasa 2 kat area umah aku....waktu yg ditetapkan kul 8.30 pagi but uols tau jer la kan kalau janji melayu janji kul 8.30 kul 10 pagi baru betolak..

sementara menunggu org yg lambat itew masing² beli la makanan ringan tuk di lahap kat sana nanti..tau jer la kan kalau mandi sungai sure lapar...n bie dah masak nasi lemak yg sambal nyer memang superb..thanks bie...


dah sampai posing dulu..sambil² tukar baju tuk mandi manda....

sama tak suar aku ngan dak rizal...x di sangka sama suar weols

kan..pantang nampak org pegang kamera masing² posing sakan termasuk tuan nyer blog ni...

time tuk mandi...meriah kan...memang best mandi kat situ....




pose b4 balik....thanks to cobra coz sudi invite aku join uols nyer aktiviti..x sabar ni nak tunggu sabtu join dia org nyer bowling plak....n aku akan menjadi yg terbaik tuk game tu nanti

Monday, October 20, 2008

{::}Test JPJ{::}

Yuhuuu..akhir nyer dah leh bawak kete...2day aku berjaya ngan cemerlang nyerrr...saat yg aku neves dah abis..now tengah nak tunggu lesen baru....tq mr kalai coz ajaraku ngan teknik pemanduan yg betul n thanks to abg KPP AHMAD HILAL B HASSAN coz bg markah tinggi kat aku..19/20 uols..cemerlang sgt...kalau x disebabkan salah masuk gear dah dpt 20/20...hehehehe


ni keputusan tuk ujian bukit, parking ngan 3 penjuru..amat memuaskan....


yang ni plak keputusan tuk ujian jln raya...hebat kan uols 19/20...padahal aku maserr nak masuk kat jln tenggah x ngok cermin pandang belakang..aku masuk tetiba ader kete kat sebelahh...tetap cemerlang...





p/s UUM open nyer citerr aku tangguhkan dulu coz nak tunggu pic dari bebudak cobra...










Thursday, October 16, 2008

.:Jamuan Hari Hari Raya Unit Tanah:.

Hola...salam pada sumerr yg singgah kat blog aku ni...sedar sedar dah 16 hari kita beraya n kali ni giliran unit aku plak tuk wat jamuan...n sedar x sedar jugak angka kunjungan pelawat nak capai 2000..boleh la..dari x ADO org baca langsung kan...n x boleh kalah kan abg Hazman kunjungan pelawat sehari dlm 600++...ampun abg....


cantik tak kat ketupat² n kad ² raya yg tergantung itew...ni sumerr aku yg wat ngan opis mate aku ain...gigih kita org 2 hari sebelum raya ari tu cari kad ngan reben..tuk cantik kan opiz sempemna bulan aya ni...

^antara org kuat yg menjayakan jamuan hari raya ni......

^ni pun org kuat tuk penyediaan air..aku plak sibuk bahagian sound tuk lagu2 raya..

antara makan nan yg ado...kuih muih n yg penting satay mesti ado...satay kajang hj samuri...

x luper jugak pencuci mulot...




ni antara pegawai² yg hadir..



jgn jadi bahan bualan org sudey...but bos² i ni memang frenly..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN X ADO...hehehehehe seperti biaser..Jgn Berhenti Menjadi Yang Terbaik...

Monday, October 13, 2008

-**-Isnin Yang Membosankan-**-

Hola...aku dah kembali n bersedia tuk kembali tuk berblog ni...wat aper nak sedih² kan..yg penting hidup mesti diteruskan..betul tak...2day is monday..arggghhhh byk siut keje yg aku sengaja tunggakan..biaserr la bulan raya kan..still lagi cam malas...lagi la hari ni bos aku x ada kat opizz...ke langkawi kater nyerr...metting sampai langkawi bos aku ni kan...

Ni la keadaan meja aku amat bersepahkan...ngan fail² tuk paper hantar kat shah alam ngan surat² balasan teknikal yg aku kene siapkan....tu 1 lagi paper yg aku cuber siapkan....

tadi ader org pesan kat aku CC aku panggil..ader benda dia nak tanya...ruper² nyer dia suh cari fail tahun 90an yg maser tu aku kat sekolah rendah lagi...uols tengok la sendiri keadaan buku ni kan...amat azab ok....dah tu tulisan staf dolu² suker tulisan sambung²...ngan ader cebisan² yg dah hilang...so aku jd tension

ni antara paper ngan surat yg aku dah siap draf n siap tuk bos aku sain..but nampak gaya nyer lepas balik dari langkawi la dia akan sain(bila lambat nanti salahkan aku...gitew la bos aku...)

ni antara fail yg hampir selesai....n ader yg dah selesai...tunggu maser je nak campak kat dalam stor....bila aku bz n buat² bz ni luperr la jugak masalah yg ader kan...mlm ni nak gi training netball plak game dah nak dekat ni...ke kdah katerr nyerr..game paling jauh after USM Open...aku nak gi lunch n after that nak beradu kat kat unit lama aku...so jgn berhenti menjadi yang terbaik kepada uols n juga diri aku sendiri...

Saturday, October 11, 2008

.:JIWA KACAU:.


aku nak berehat wat sementara waktu coz jiwa ngah kacau..n aku x ader idea nak letak kat blog aku ni...

Tuesday, October 7, 2008

.:*Kami The Movie*:.

The story starts as Abu (Nas Muammar) escape from the juvenile centre and meet up with his best friends Ali (Syarul Ezani), Lyn (Liyana Jasmay), Adii (Ani Zayanah) and Sofie (Juliana Sophie Evans) to celebrate the girls' SPM final exam paper - marking the end of their high school routine. As they continue their post-SPM break with sneak-outs, gigs, gate-crashing parties, run-ins with a drug dealer and dodging the authorities, they realise that the journey to their impending adulthood brings them closer to realising their personal endeavours. With self-doubt, personal relationships, parental pressures, dealing with temptations and the angst of living in the suburbs, will this group of best friends help each other find their purpose in life?

wah..dalam bahasa ingeris katerr nyerr aku nyer sinopsis..aku copy n paste jerr...bahasa inggeris aku bkn nyer power sgt...ni kali ke-2 aku ngok wayang kat bandar melaka kali pertama 2 thn lepas ngok citer bilut(cam membazir jer byr maser tu) but this year aku nak ngok filem yg berbaloi la byr RM 9...KAMI nyer drama aku x penah ngok n aku x tau pun cam mana perangai dorang yg aku akan komen pasal watak² yg ader kat filem ni berdasar kan aper yg aku ngok la...kalau salah jgn mare...aku bagi 41/2 bintang kat filem ni coz filem ni x bosan dan x buat aku ngantuk mcm aku ngok bilut dulu...



Ali,remaja yg cuber tuk jauhi dadah..n cube menyelesaikan konflik kuarge dia...mamat ni maser keje cam gagal jerr..x bleh blah je biler dia citer pasal pakej pelancongan tu...


abu..aku sukerr karekter dia yg happy n slumber..ngan perangai buruk suker mencuri but dia suka wat lawak.. but aku x suke watak dia mati...napa org mcm dia patut mati...


Lyn...budak pintar ni...siap ajar pusher bahasa ingeris...dia ni pun pusher gak bkn kehendak dia...cume kisah silam yg terpaksa dia wat kot...or dia nak protect kwn² dia kot sampai dia jadi pusher


Adi..gadis yg mencari cinta..nasib malang meninpa asyik jumpe org yg salah jerr...dia ni pun kelakar budak nyerr...hehehehe


Sofie...gadis cantik n bijak gak...masih menaruh hati kat ali...butali suker kat lyn..


video